κείμενο: Ερμιόνη Παπ., Δέσποινα Μπρ.

Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου όλες οι τάξεις του σχολείου μας επισκεφθήκαμε στη Θεσσαλονίκη το Τελλόγλειο Ίδρυμα και το Πλανητάριο.

Όταν φτάσαμε στο Ίδρυμα, μας περίμενε η υπεύθυνη η οποία μας χώρισε σε δύο ομάδες. Μας έδειξε πολλούς πίνακες ζωγραφικής στους οποίους είχε ζωγραφισμένα τοπία με διάφορα χρώματα. Παρατηρούσαμε τους πίνακες και από την επιλογή χρωμάτων του δημιουργού προσπαθούσαμε να φανταστούμε τι είχε στο μυαλό του καθώς ζωγράφιζε, τι ήθελε να δείξει, ποιο μήνυμα ήθελε να περάσει. Προς το τέλος μας μοίρασαν χαρτόνια, κηρομπογιές, κόλλες και ψαλίδια και δημιουργήσαμε το δικό μας έργο.

            

Στη συνέχεια ξεκινήσαμε για το Πλανητάριο. Προηγουμένως, είχαμε φορέσει κάτι διακριτικά γιλέκα που μας έδωσαν οι δάσκαλοι ώστε να μη χαθούμε μέσα στο χώρο. Μόλις μπήκαμε μέσα μας περίμενε μια κυρία η οποία μας οδήγησε στον Δούρειο Ίππο και συγκεκριμένα στην κοιλιά του για να παρακολουθήσουμε το πρόγραμμα ?Οδύσσεια?.

Ήταν όλη η ιστορία του Οδυσσέα για το ταξίδι που έκανε από την Τροία μέχρι να επιστρέψει στην Ιθάκη. Οι κατασκευές που είδαμε ήταν εκπληκτικές. Μάλιστα είχαμε πάντα κάποιον μαζί μας που μας έκανε ερωτήσεις κι έτσι είχε πολύ ενδιαφέρον.

           

Όταν περάσαμε από όλους τους σταθμούς και φτάσαμε στο τέλος, μπήκαμε σε μια αίθουσα και παίξαμε ένα παιχνίδι ερωτήσεων πολύ διασκεδαστικό.

 

Ελπίζουμε να πραγματοποιήσουμε κι άλλες τέτοιες εκδρομές, τόσο σπουδαίες, όσο αυτή!

Εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη!