κείμενο: Δέσποινα Μπρ.,  Βάγια Τρ.,  Ερμιόνη Π., Βασιλική Β.

Στα πλαίσια του προγράμματος ?Τα μονοπάτια του Βερμίου? που φέτος υλοποιούν οι Δ΄και Στ΄τάξεις, επισκεφτήκαμε την Τρίτη 15 Οκτωβρίου τις Βάθρες Μεταμόρφωσης.

Φτάσαμε και σχηματίσαμε δυάδες. Ακολουθώντας την κυρία Χαρούλα και τους κυρίους Λίγγο, Χατζάρα και Κλώνα που γνώριζαν πολλά για το βουνό, αρχίσαμε να περπατάμε μέσα από διάφορα μονοπάτια.

        

Κατά τη διάρκεια παρατηρούσαμε τα δέντρα, τα φύλλα, τους καρπούς της εποχής αλλά και την πανέμορφη θέα που είχαμε μπροστά μας. Κάποια στιγμή κατεβήκαμε στον πρώτο καταρράκτη ανά τμήμα, ενώ οι υπόλοιποι έκαναν μια στάση για φαγητό.

      Πήραμε αρκετές πληροφορίες για το τρενάκι που υπήρχε στο βουνό παλιά και τα ξύλα που μετέφερε. Συνεχίσαμε και κατευθυνθήκαμε προς την εκκλησία της Μεταμόρφωσης. Σταματήσαμε για λίγο και στη συνέχεια κατεβήκαμε στο χώρο που λειτουργούσε ως μαγειρείο για τους αντάρτες και ήταν καλά κρυμμένο από τα κλαδιά των δέντρων.

                 Κατά την επιστροφή μας συλλέξαμε κάστανα, φύλλα δέντρων και   βελανίδια για να τα επεξεργαστούμε στην τάξη.  Περάσαμε αξέχαστα και πήραμε πολύ καθαρό αέρα. Ευχαριστούμε πολύ τους συνοδούς μας για την ξενάγηση και τις χρήσιμες πληροφορίες.

Περίπατος στις Βάθρες του Βερμίου!