Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας και στο Εργαστήριο Σοκολάτας του φούρνου “Θανασούλη”

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 , οι μαθητές της Γ’ τάξης , στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων επισκέφθηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας. Εκεί η βιβλιοθηκονόμος κυρία Αναστασία Κωνσταντίνου μίλησε στα παιδιά για τον χώρο, το μεγάλο αναγνωστήριο το οποίο είναι κατάλληλο για μαθητές, φοιτητές και ερευνητές. Ανέφερε πόσο σημαντικό είναι να διαβάζουμε βιβλία,
γιατί ταξιδεύουμε, αποκτούμε γνώσεις, επικοινωνούμε με τον συγγραφέα και με άλλους αναγνώστες.
Στη συνέχεια τους διάβασε το παραμύθι “Ο μαύρος Κότσυφας και ο άσπρος Γλάρος

ένα βιβλίο με κείμενο και εικονογράφηση της Kitty Crowther.

Παράλληλα τα παιδιά δραματοποίησαν το παραμύθι και κατάλαβαν πως σημασία έχει η ψυχή, η καρδιά, το μυαλό και οι ιδιαίτερες ικανότητές του καθενός και όχι η εξωτερική εμφάνιση.

    
Ακολούθησε επίσκεψη στον φούρνο Θανασούλη και συγκεκριμένα στο “Εργαστήριο σοκολάτας“. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα διαφορετικά είδη σοκολάτας και να φτιάξουν διάφορες παρασκευές με τη βοήθεια του κύριου Θέμη Θανασούλη. Γεύτηκαν τα γλυκίσματα που παρασκεύασαν, πήραν συνέντευξη από τον κύριο Θανασούλη και δεν έφυγαν με “άδεια ” χέρια…. Κάθε μαθητής πήρε μία σακούλα με εξαιρετικά καλούδια από τον γνωστό αρτοποιό!     
Ήταν μια εκπληκτική μέρα! Ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία τόσο τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας  και την κυρία Αναστασία για την εξαιρετική δράση, όσο και τον κύριο Θέμη Θανασούλη για την απολαυστική εμπειρία στον φούρνο του !

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΕ. ΠΕ. Α. Νάουσας

Την ίδια μέρα οι μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξηςτου σχολείου παρακολούθησαν στο “Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης” εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “Στα μονοπάτια του Βερμίου”

Οι  μαθητές, αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους του ΚΕ. ΠΕ. Α. και ενημερώθηκαν από τους εκπαιδευτές του Κέντρου για το Βέρμιο και τα μυστικά του (τα είδη χλωρίδας, τα είδη πανίδας, το υδρογραφικό δίκτυο)  περιηγήθηκαν και εξερεύνησαν το Άλσος του Αγίου Νικολάου για να δουν και να αναγνωρίσουν όλα όσα έμαθαν, στην πράξη.

Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για όλους!

 

 

Εκπαιδευτικές επισκέψεις των τάξεων Γ’, Ε’ και ΣΤ’ στη Νάουσα