κείμενο: Τάνια Γκ.    φωτογραφίες: Δημήτρης Β.

DSCN1305aΤην Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου επισκέφτηκε το Σχολείο μας η κινητή βιβλιοθήκη της Βέροιας. Ήταν ένα λεωφορείο ειδικά διαμορφωμένομ που μέσα είχε πολλά και διαφορετικά βιβλία για μικρούς και μεγάλους και το οποίο στάθμευσε ακριβώς έξω από το Σχολείο μας.
Με τη σειρά όλες οι τάξεις πήγαμε για να δανειστούμε από ένα βιβλίο το κάθε παιδί. Μόλις μπήκαμε στον χώρο οι υπεύθυνοι μας εξήγησαν κάποια πράγματα και μας είπαν πως κάθε μήνα θα έχουμε τη δυνατότητα να δανειζόμαστε βιβλία.
Ο χώρος είχε τρία ράφια δεξιά και τρία αριστερά με βιβλία για κάθε ηλικία ταξινομημένα με αριθμούς και χρώματα. Τα βιβλία τα συγκρατούσαν μεταλλικοί ράβδοι, τους οποίους αφαίρεσε ένας κύριος πριν ξεκινήσουμε να ψάχνουμε. Κοντά στις σκάλες υπήρχαν δυο μεγάλοι υπολογιστές στους οποίους μια χαμογελαστή κυρία σημείωνε το βιβλίο που έπαιρνε κάθε μαθητής.
Όταν τελείωσαν όλες οι τάξεις με τον δανεισμό, το λεωφορείο έφυγε. Όλα τα παιδιά ήταν εντυπωσιασμένα απ? όσα είχαν δει και εξερευνήσει στην κινητή βιβλιοθήκη. Τώρα όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη επίσκεψη. Μέχρι τότε έχουμε διάβασμα?
Πραγματικά ήταν μια διαφορετική και όμορφη εμπειρία!

[flgallery id=27 /]

Επίσκεψη της κινητής βιβλιοθήκης Βέροιας