9

κείμενο: Δήμητρα Γκ., Μαρία Τρ.

Πριν λίγες μέρες, την Τρίτη 15 Νοεμβρίου, επισκεφτήκαμε το Δημοτικό Θέατρο Νάουσας  για να παρακολουθήσουμε την παράσταση “Τα ψηλά βουνά”.

Ήταν μια παρέα από παιδιά που είχαν ζητήσει από τους γονείς τους να πάνε στο βουνό. Στην αρχή  οι γονείς των παιδιών αρνήθηκαν, αλλά μόλις εμφανίστηκε ο κύριος Στέφανος  και υποσχέθηκε στους γονείς, που άκουγαν με μεγάλη προσοχή  τα λόγια του κυρίου Στέφανου, ότι θα τα προσέχει, συμφώνησαν αμέσως. Τα παιδιά  χαρούμενα ξεκίνησαν πρωί για να πάνε στο βουνό. Μόλις έφτασαν τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από το τοπίο, αλλά μετά  παραξενεύτηκαν γιατί δεν υπήρχαν σπίτια, παρά μόνο καλύβες.

2

Μετά από λίγο συνάντησαν μια βλάχα, την Αφρόδω. Αυτή τους περιποιήθηκε και τους έδωσε να φάνε   κουλουράκια. Ο Φουντούλης την αγάπησε, αλλά μετά από μερικές μέρες η Αφρόδω τους είπε ότι θα παντρευτεί και ήταν όλοι καλεσμένοι στον γάμο και στο γλέντι. Στο τέλος εμφανίστηκε  ένας ηθοποιός που έπαιζε τον Ζαχαρία Παπαντωνίου και μας ευχαρίστησε που ήρθαμε και παρακολουθήσαμε την παράσταση.

10images

“Τα ψηλά βουνά”